Stresszkontroll logo

"Az egészség a legnagyobb érték.
Ezt akkor ismerjük fel, amikor már elveszett. Későn!"
- Dr. Guseo András

"Inkább fizess az egészség megőrzéséért,
mint a gyógyításért."
- ősi tibeti mondás

Miről szól a Gondolat Hatalma

Egy alkalommal 6x50 perces előadásban megvilágításra kerülnek a következő témák:


1. Bevezető a gondolatról

Miért nevezzük a XXI. századot a gondolat kutatása évszázadának. Mi a gondolat nyelve és milyen szerepet játszik ebben az örökké változó agy. Hova is lokalizálódik a memóriánk, és hogyan történik mindez? Mi a különbség a rövid és hosszú távú memória között, és hogyan rögzül. Hogyan tanulnak sejtjeink, és mely sejtek képesek tanulni? Mi a gulyáslevesünk, és honnan kapják sejtjeink az információkat? Van-e gondolatátvitel, és hogyan működhet?

 

2. Egy agy és két elme

A tudatos elménk helye az agy, ahol a tudatos gondolkodás zajlik. Emellett jelentős szerep jut a tudattalan elménknek (tudat alatti) is, amelyik agyi működésünk 95%-t teszi ki. Mi az igazi szerepe a tudatalattinak? Bejuthat-e minden információ akadály nélkül a tudatalattiba?

Mi a szerepe a kapusnak? Van-e akaraterő, vagy nincs? A tudatalatti működése, hogyan befolyásolja mindennapi életünket, hogyan hoz létre változásokat? A hipnózis mindennapjainkban. Mikor vagyunk transzban? A tudatos és tudattalan harca és eredménye.

 

3. Egy gondolat bánt engem. A gondolat, mint stresszforrás.

Mi a történetek jelentősége. A gondolat, mint stresszforrás és ennek hatásai. Hogyan tehetnek beteggé a gondolatok? Mi az elképzelt stressz? Milyen hatással van a pozitív és a negatív gondolkodás szervezetünkre, és immunrendszerünkre. A humor a stressz legjobb ellenszere. Az arc a gondolat tükre, gondolatolvasás az arcról.

Örömleltár a pozitív gondolkodás alapja.

 

4. A belső utazás

Brendon Bays: „A belső utazás” című könyvének rövid ismertetése, annak a módszernek a megismerése, amelynek segítségével kosárlabdányi méhdaganatát 6 hét alatt visszafejlesztette. Miért tud a hit ereje hegyeket mozgatni? A mosoly hogyan befolyásolja közérzetünket, és stresszes állapotunkat? Gyakorlatok elsajátítása.

 

5. A gondolatoki elcsendesítésének módszerei

Ebben a gyakorlati órában a relaxációról, a meditációról, az antibúgócsiga tablettáról, a gondolat tisztításáról és az EFT technikáról lesz ismertetés és gyakorlat.

 

6. A hipnózisról és önhipnózisról

Mi a hipnózis és hogyan működik? Mi a célja az önhipnózisnak? Hogyan tudjuk ezt elérni, és gyakorolni? Hogyan tudunk gyógyítani és gyógyulni a hit segítségével? A gyógyítás csenddel. Miért alkalmaztak még pár évtizede is kórházainkban délutáni csendkúrát? Zárógondolatként 10 olyan jó tanács, ami az életet kiegyensúlyozottabbá és boldogabbá teheti, ha gyakorolja.

Copyright © Neuro 2002 Bt.