Stresszkontroll logo

"Az egészség a legnagyobb érték.
Ezt akkor ismerjük fel, amikor már elveszett. Későn!"
- Dr. Guseo András

"Inkább fizess az egészség megőrzéséért,
mint a gyógyításért."
- ősi tibeti mondás

Magamról

Kaposváron érettségiztem, a Pécsi Orvostudományi Egyetemen szereztem diplomát 1965-ben. Kaposváron kórboncnokként kezdtem, majd a Pécsi Idegklinikán folytattam. Itt szereztem szakképesítést ideggyógyászatból, pszichiátriából és idegkórszövettanból. 1974-75-ben a Bécsi Neurológiai Intézetben neuropathológiai tanulmányokat folytattam.1979-tő 25 éven át a Székesfehérvári Szt. György Kórház ideg osztályát vezettem.

1980-ban kandidátusi értekezésem címe a „Liquorcytologia diagnosztikai értéke”.

Szakmai érdeklődésem középpontjában kezdettől a sclerosis multiplex állt. Sokéves kutatómunkám eredményeként meghívást kaptam a Nemzetközi SM Társaságok Orvosi Szaktanácsadó Testületébe, ahol 1984-től 12 éven át a Végrehajtó Bizottság tagjaként tevékenykedtem.

A magnetoterápia SM-ben való alkalmazhatóságát elsőnek bizonyítottam kettős vak kezeléssel 1985-ben, amit azóta más kutatóintézetek is megerősítettek. E témában 3 nemzetközi konferenciát szerveztem Székesfehérváron.

Nemzetközi mintára 1984-ben Székesfehérváron elindítottam az első magyar önszerveződő SM Klubot, ami mintául szolgált a többi megyében hasonló szervezet létrehozásához. 1988-ban a mostani Magyar SM Társaság elődje tagja lett a Nemzetközi SM Társasságok Szövetségének.

1989-ben jelent meg az SM betegeknek szóló Események újság első száma, amelyet azóta megszakítás nélkül 114 szám követett két-háromhavi rendszerességgel.

1992-től tevékeny részt vállaltam az SM kezelésére ma alkalmazott több hatásos gyógyszerek klinikai kísérletes bizonyításában.

1997-ben indítottam útjára a Magyar SM Társaság honlapját, amelynek jelenleg évente 40 000-nél több látogatója van.

Szeretem a kihívásokat, a szokatlan, problémás esetek megoldását, a háttérben zajló okok megfejtését. Tapasztalataim alapján egyre jobban hiszek a pozitív gondolkodás erejében, betegséget jó irányba fordító hatásával és ezt igyekszem a betegeimnek is minél szemléletesebben átadni.

Hobbim a kutatás mellett az oktatás, a fotózás és a kertészkedés. Gyümölcsös kertemet magam művelem, a friss gyümölcsöt a fáról frissen szedve szeretem a legjobban, és természetesen saját borom a legjobb a környéken.

Három gyermekem, valamint négy unokám teszik még színesebbé életem.

Székesfehérvár, 2015. szeptember

Copyright © Neuro 2002 Bt.